Kajsa och Tova är uttagna till riksläger i handboll

//

De 4-7 november deltar Tova Feuk, SA20A, och Kajsa Renblad, VO21, på riksläger i Nyköping för Sveriges bästa handbollsspelare födda 05. Rikslägret är första steget för uttagning till U17-landslaget. 

När Kajsa och Tova tidigare i år spelade en turnering med spelare från hela Sverige antecknades det flitigt av Svenska Handbollsförbundets representanter som satt på plats på läktarna. Senare fick Kajsa och Tova reda på att de båda var antagna av förbundet till rikslägret i Nyköping.

– Det känns stort, säger Kajsa.

Tova håller med och kan inte riktigt fatta att det är sant.

– Jag kände att jag inte riktigt tog för mig under matcherna i den turneringen, men det gjorde jag tydligen, säger Tova.

Kajsa tycker inte heller att hon då presterade på topp, och har i efterhand studerat sitt spel för att se vad hon kunde ha förbättrat.

Men trots att dessa ödmjuka handbollsspelare inte tyckte att de spelade sitt allra bästa har de ändå blivit uttagna. De har svårt att själva se varför, men framhåller gärna varandra.

– Tova är en helgrym spelare, både i att göra genombrott och i försvarsspelet, säger Kajsa om sin lagkompis.

– Kajsa är bra både i anfall och försvar, men framför allt skickar hon in en massa mål. Skyttekung!, säger Tova om Kajsa.

På Sannarpsgymnasiet går Kajsa och Tova Nationell Idrottsutbildning i handboll. Kajsa kombinerar det med vård- och omsorgsprogrammet och Tova med samhällsvetenskapsprogrammet. Båda gillar sin skola och tycker att det funkar bra att kombinera handboll med skola.

– Det är jätteroligt att få ha handbollen i skolan. Jag gillar också att skolan är större. Man träffar många människor då, säger Tova.

Kajsa har flyttat från Tenhult utanför Jönköping för att gå på Sannarp och spela handboll.

– VO är jättehärligt att gå, med roliga ämnen, säger Kajsa som också trivs fint i Halmstad.

Nu ser båda fram emot att spendera höstlovet på rikslägret.

– Jag är så tacksam att jag får vara där och jag ska bara njuta av att få utvecklas mer, säger Kajsa.

– Det är lite nervöst, men jag ser fram emot att lära mig mer av alla duktiga spelare och proffsiga tränare som är där, säger Tova.

Stort lycka till och ha kul!

Tova och Kajsa-1 Tova och Kajsa-2 Tova och Kajsa-3

 

 

Previous Story

UF-företagare visar sina produkter på öppet hus

Next Story

Matteo praktiserar hos förvaltningschefen

Latest from Allmänt