My Body is My Own är temat för FN-föreningen på den internationella kvinnodagen

/

Internationella kvinnodagen och Sannarps FN-förening fortsätter sitt ständiga arbete för mänskliga rättigheter. Vid lunchtid idag stod de ute i skolan, mötte andra elever och diskuterade på temat ”My Body is My Own”. FN-föreningens fantastiska engagemang smittar av sig på andra, och snart hade vi alla tatueringen My body is My Own på våra armar.

FN-föreningen tog fasta på att i en fjärdedel av världens länder saknar nästan hälften av tonårsflickorna och kvinnorna rätten att bestämma över den egna kroppen. Föreningen delade ut tatueringar och visade både affischer och film om vad det kan innebära att inte kunna bestämma över sin egen kropp.

Affischerna har de fått av Sveriges FN förbund. De berättar till exempel om könsstympning som sker i Etiopien. Filmen som spelades upp handlar om bodily autonomy, som visar hur gammal traditioner som könsstympning, hederskulturer är något som påverkar kvinnor och något som måste bekämpas.

Pandemin har ytterligare försvårat att nå jämställdhetsmålet i Agenda 2030. Det framgår av en rapport från FN med undertiteln My Body is My Own. När flickor och kvinnor garanteras fysiskt självbestämmande bidrar det både till jämställdhet och till andra globala mål som bättre hälsa, minskad ojämlikhet och minskad fattigdom. Men i 57 länder i Afrika, Asien och Latinamerika kan bara ungefär hälften av tonårsflickorna och kvinnorna själva besluta i frågor som rör deras kroppar.

Mycket bra jobbat idag av FN-föreningens medlemmar Sandra, Ella, Emma, Linnea och Wilhelm.

MicrosoftTeams-image (34) MicrosoftTeams-image (33) MicrosoftTeams-image (32)

 

 

 

IMG_6227 IMG_6231 IMG_6232 IMG_6241

Previous Story

SM i helgen för Sannarps friidrottare

Next Story

Nyhemsskolan - Vinnare av Pythagoras Quest 2022

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!