Isac och Ida

SM i helgen för Sannarps friidrottare

/

I helgen hejar vi på Ida, Tindra, Isac och Matilda som är på väg till SM i friidrott i Sollefteå. Alla fyra går Nationell Idrottsutbildning, NIU, i friidrott hos oss på Sannarp. De har förstås alla sina egna målsättningar med tävlingen, men viktigt är också att ha kul.

I onsdags hade friidrottarna Ida, Tindra, Isac och Matilda sitt sista teknikpass i skolan före SM-tävlingarna i Sollefteå. Alla fyra ser fram emot att prestera och göra sitt bästa på SM.

Tindra hoppar höjd.

– Jag vill gärna vara över 1.60, säger Tindra om målsättningen för helgen. Tidigare har hon hoppat 1.63.

Matilda tävlar också hon i höjd. I höjdhoppet hoppas kunna slå till med ett personrekord, medan hon i grenen tresteg har lite lägre förväntningar.

– Där vill jag mest överleva, säger Matilda och skrattar.

Isac deltar i grenarna längdhopp och häck. Han tycker att det har gått ”lite sådär” på sistone och sätter målet att få hoppa sex hopp i längdhoppet.

– Det innebär att jag i så fall kommer topp åtta, eftersom det bara är åtta som får hoppa alla sex hopp, förklarar Isac.

I grenen häck är Isacs målsättning att få till en bra teknik och undvika att komma för nära.

På frågan om vem som är det största medaljhoppet pekar alla på Ida. Hon tävlar i grenarna spjut och längd. Själv hoppas hon mest att det ska gå bra, men framhåller även att det är viktigt att det blir roligt. Ja, alla fyra påpekar att få vara tillsammans och träffa likasinnade också är en stor och viktig del av upplevelsen.

Och roligt kommer det att bli!

– Vi har alltid kul, säger Isac.

Stort lycka till!

Isac
Isac
Isac och Ida
Isac och Ida
Matilda med Sannarps friidrottsinstruktör Morgan.
Matilda med Sannarps friidrottsinstruktör Morgan.
Tindra in-action
Tindra in-action
Previous Story

Godis, välstånd och prislappen på en gymnasieelev

Next Story

My Body is My Own är temat för FN-föreningen på den internationella kvinnodagen

Latest from Allmänt