EM-kval i fotboll för Lovisa Brogren

//

Fotbollsspelaren Lovisa Brogren, EK21A, är återigen uttagen till landslagets F-17-lag. Den här gången är det EM-kval i Norge den 22-31 mars som gäller. Tre matcher ska spelas och alla tre måste vinnas för att gå vidare till EM-slutspelet som går av stapeln i maj. 

Lovisa Brogren är Astrios anfallare som går in som yttermittfältare i landslagssammanhang. I EM-kvalet i Norge kommer Sverige möta Rumänien, Serbien och Norge. Det laget som lyckas bäst går vidare till EM-slutspelet som går i Bosnien-Hercegovina 3-15 maj.

– Det är lite svårt att säga hur det går, eftersom vi varken har mött Rumänien eller Serbien tidigare. Men vi håller en bra och hög kvalitet, så jag hoppas att det ska gå bra, säger Lovisa.

För några veckor sedan hade laget genrep i en turnering i Spanien. Där fick de möjlighet att spela ihop sig.

– Det var några saker vi fick chans att rätta till under den turneringen, säger Lovisa.

Lovisa Brogren har sedan hon var 14 år varit uttagen i landslagssammanhang. Men trots att hon varit med flera gånger i landslaget är det inget hon tar för givet. Om Sverige går vidare till EM-slutspel hoppas hon på en plats i laget.

– Det beror ju på hur jag presterar nu i Norge, säger Lovisa.

En sak i taget är det som gäller för Lovisa, som inte rusar i väg i framtidsdrömmarna.

– Det vore förstås häftigt att någon gång få spela i en storklubb, men jag tänker att jag gör mitt bästa här och nu, så får vi se hur långt det räcker, säger Lovisa.

Som fotbollsspelare tycker Lovisa att hon utvecklas mycket av att gå NIU, Nationell Idrottsutbildning, på Sannarp. Hon får mycket hjälp av fotbollsinstruktörerna för sin individuella utveckling.

Lovisa tycker också att ”hela paketet” på skolan funkar bra. Om hon har varit borta kan hon ibland få någon extra dag för en inlämningsuppgift eller göra ett prov vid ett annat tillfälle.  Men för att lyckas med både skola och en elitsatsning tar Lovisa också stort eget ansvar.

– Jag försöker göra så mycket som möjligt av skolarbetet i förväg, för att slippa känna stress när jag är iväg, säger Lovisa.

Att spela i landslaget innebär inte bara att delta i en massa spännande matcher, det ger också kompisar för livet.

– Fotboll är så mycket mer än att bara spela, säger Lovisa.

Stort lycka till, Lovisa!

Lovisa-B

 

Previous Story

Mattias och Frans i semifinal i språktävling

Next Story

Maja, Eltona, Thea och Nellie spelar allsvenskt kval tillsammans med Drott

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar