Fredrik Almander: ”Det är en chans att gå en idrottsutbildning”

/

Fredrik Almander lever handboll. När han inte är Sannarps målvaktstränare på våra idrottsutbildningar NIU och LIU i handboll coachar han lag i både Drott och Halmstad Handboll. Det bästa med att vara tränare tycker Fredrik är att se sina spelare utvecklas, men också se möjligheten till att själv bli bättre. – Det finns alltid chans att lära sig nytt, både inom ledarskap och om själva spelet, säger Fredrik.

Familjen Almanders liv handlar mycket om handboll. Sönerna Calle, 24 år, och Emil, 23 år, spelar i Drotts herrlag, medan Maja, 17 år, spelar i Drotts damlag. Maja går också NIU-handboll på Sannarp tillsammans med samhällsvetenskapligt program. Förstås. Fredriks fru Annika spelar inte själv, men gör mycket runt omkring i föreningarna. Fredrik är assisterande tränare för Drotts damlag och är huvudansvarig juniortränare i Halmstad Handboll.

– Jag har varit tränare i 15 år och är nog den som varit där längst, säger Fredrik.

Fredrik gillar konceptet att kunna utöva sin idrott i skolan.

– Det skiljer sig en hel del att träna på skoltid i jämförelse med träningen med laget i föreningen. Vi lägger ner mycket tid på den individuella utvecklingen, säger Fredrik.

Fredrik uttrycker också att det ges tid till att göra långsiktiga planer för varje individ.

– Det är en bra miljö här. Eleverna mår bra av att träna före de andra lektionerna börjar. Det är verkligen en chans att kunna gå en idrottsutbildning. Inte bara för träningen, utan också för samvaron tillsammans med andra som också idrottar, säger Fredrik.

IMG_4626

Halmstads-kommun-sannarpgymnasiet-handboll161107

Previous Story

Fredrik Pettersson: "Att börja dagen med träning är en bra inkörsport till en hälsosam livsstil"

Next Story

Crosstraining - idrott för elit och bredd - idrott för alla!

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar