Fredrik Pettersson: ”Att börja dagen med träning är en bra inkörsport till en hälsosam livsstil”

/

Fredrik Pettersson är vår siminstruktör som har lyft många av sina adepter till högre höjder. Bland annat har han lett Sannarps NIU-simmare Moa Bergdahl, Hannah Fritz och Karin Widerberg till guld på senaste SM i november. Oscar Bjering, även han elev på Sannarp, tillhör också Sverigeeliten på sina distanser 400m och 800m frisim.

Förutom att Fredrik undervisar på Sannarps NIU-simning är han också elitinstruktör på SK Laxen. Så här säger Fredrik om varför man bör gå en idrottsutbildning i allmänhet, och är man simmare så bör man gå NIU i synnerhet. 

”Det finns så många fördelar med att välja en idrottsutbildning tillsammans med sitt gymnasieprogram. Förutom det självklara – att idrott gör det lättare att fokusera i skolan, man blir piggare och att det är hälsosamt att röra på sig – så är det också en enorm möjlighet att få utvecklas inom sin idrott under gymnasietiden. Bästa chansen, skulle jag säga, att kunna lägga tid på sin idrott OCH sitt fritidsintresse. För det är ju kul med idrott!

Att börja dagen med träning är bra oavsett prestationsnivå. Det blir en bra inkörsport till en hälsosam livsstil. 

Att ha elever på NIU-simning är också betydelsefullt för vår förening, SK Laxen. Det lyfter ambitionsnivån för alla våra simmare. Att våra duktiga simmare i varje årskull har denna chans gör också att vi kan tänka långsiktigt. När vi ser blivande NIU-elever redan i högstadiet vet vi att vi kan bygga upp deras simning på lång sikt. Vår bredd har verkligen stärkts. 

Så klart är NIU-eleverna stora förebilder för de yngre. De yngre ser att det är värt att lägga ner tid, när de ser framgångarna eleverna har.”

IMG_6700 IMG_6969

Previous Story

Information till idrottare som vill läsa vidare efter gymnasiet

Next Story

Fredrik Almander: "Det är en chans att gå en idrottsutbildning"

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!