SA reste kungligt till Stockholm

/

I förra veckan reste eleverna i SA19E till Stockholm tillsammans med lärarna Måns Hultgren och Kent Almqvist. Besök på riksdagen, Hallwylska museet, Nationalmuseum och Dramaten stod på programmet. Resan gjordes i en buss med kunglig glans.

Varje år åker årkurs 3-eleverna på samhällsvetenskapsprogrammets samhällsinriktning till Stockholm på studiebesök. Programmet för resan kan variera, men högst upp på agendan står besök på riksdagen. Den här gången fick eleverna lyssna när statsminister Magdalena Andersson frågades ut i Konstitutionsutskottet och när utbildningsminister Anna Ekström debatterade forskningsetik i riksdagens kammare.

Förutom riksdagsbesök, samt besök på Hallwylska museet och Nationalmuseum, blev det också utrymme för en historisk vandring genom Gamla stan och att se föreställningen Cabaret på Dramaten.

Bussen? Ja, det är en konferensbuss som både kungen, drottningen, kronprinsparet och Gyllene Tider färdats i tidigare.

MicrosoftTeams-image (50) MicrosoftTeams-image (49) MicrosoftTeams-image (48) MicrosoftTeams-image (47) MicrosoftTeams-image (46) MicrosoftTeams-image (53) MicrosoftTeams-image (52) MicrosoftTeams-image (51)

 

Previous Story

Allt på spanska

Next Story

NA19 besöker Chalmers och Universeum

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi