NA19 besöker Chalmers och Universeum

/

I onsdags reste treorna på naturvetenskapsprogrammet till Göteborg. Fysikkul på Chalmers och hajspaning på Universeum var något av vad dagen innehöll. Det var många spännande upplevelser och flera frågetecken som rätades ut. För hur hör egentligen en orm? Och hur kan ljud få något att sväva?

66 förväntansfulla elever och lärare tog plats i bussen på onsdagsmorgonen. Trots en liten omväg på grund av en bilbrand på E6 kommer bussen fram i tid till Chalmers Tekniska Högskola. Sannarpsgymnasiet har ett nära samarbete med Chalmers, eftersom vår lektor Oscar Isaksson tillhör forskningsteamet där. Det var också han, som tillsammans med andra lärare på Sannarp, arrangerade dagen.

Professor Dag Hanstorp tog emot på Chalmers och bjöd deltagarna på rundvandring, intressanta möten med doktorander och studenter, fysiklek och roliga laborationer. Bland annat fick de se hur laser och ljud kan få föremål att sväva och titta på hur forskningen om negativa joner bedrivs.

Eftermiddagen spenderades på Universeum. Där fick elever och lärare både vandra genom regnskog och känna hur det kan vara att resa i rymden, men också se utställningen ”Humans”, spana på haj och lära sig om hur ormar hör. Ja, hur hör de egentligen? Fråga en naturtrea på Sannarp.

MicrosoftTeams-image (63) MicrosoftTeams-image (62) MicrosoftTeams-image (61) MicrosoftTeams-image (60) MicrosoftTeams-image (59) MicrosoftTeams-image (58) MicrosoftTeams-image (57) MicrosoftTeams-image (56) MicrosoftTeams-image (55) MicrosoftTeams-image (54)

 

Previous Story

SA reste kungligt till Stockholm

Next Story

Mariette Lindstein berättar om dramatiska år som sektmedlem

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns