Plugg och äventyr i London

////

Efter en lång väntan är de äntligen iväg! Idag lyfter planet för våra elever på Sannarp Europa som ska till London. I fredags fick de en genomgång av Sannarpsgymnasiets lärare Ashley Blackmore, självklart på hans modersmål engelska. Heter det poorly eller sick? Ska man säga fever eller temperature

I lördags reste eleverna som ska till Paris, på onsdag är det dags för Madridresenärerna att ta plats och idag lämnade hela 19 Sannarpselever Sverige för en termins vistelse i London. På fredagens genomgång om United Kingdom, England och Great Britain fick eleverna inte bara reda på de geografiska skillnaderna på dessa begrepp utan också tips om vad man kan säga och inte bör säga under sin vistelse i London.

– Beskriver du någon som är sjuk ska du använda poorly och inte sick. Säg inte heller fever, för då låter det som att du har en tropisk sjukdom. Använd i stället temperature. Om du använder ordet rest room för en toalett har du kommit till USA, säger Ashley Blackmore.

Ashley beskriver också vikten av att vara artig.

– Det är viktigt att använda please och thank you betydligt oftare än i Sverige, och svordomar är inte alls vanligt i England.

För övrigt gav han tips om kända och mindre kända utflyktsmål och sevärdigheter, beskrev hur maten kan vara och lite om olika uttryck. Sist men inte minst ett välmenande råd. För vi vill bara våra elever väl…

– Lifta inte.

Lycka till och ha så kul!, önskar vi hela Londongänget.

London-inför-1 London-inför-2 London-inför-3 London-inför-5

Previous Story

Kick-off med NIU-ettor

Next Story

NIU-bordtennis deltar i stor tävling

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!