Det bästa är nya vännerna i Paris. Det värsta är att behöva lämna dem…

//

För en månad sedan reste Ella i NA21A till Paris för att bo i värdfamilj och plugga på svenska skolan i den franska huvudstaden. Och än finns definitivt ingen hemlängtan i sikte! Genom att välja profilen Sannarp Europa tillsammans med det naturvetenskapliga programmet skapar Ella, och våra andra europaelever, minnen för livet. Nu har jag fått en hälsning från äventyret. Så här berättar Ella:

”Jag och alla andra här trivs som bara den och önskar vi kunde stanna mer än bara ett halvår, så det gäller att ta till vara på varenda sekund här nere. Jag trivs jättebra i min värdfamilj och de är väldigt förstående och pedagogiska gällande språket. Jag har haft väldigt tur med maten och min värdmamma lagar bara mat jag tycker om, dock brukar hon ofta visa och erbjuda olika typiska franska rätter eller tilltugg, som jag mer än gärna testar. Skolans mat är ju ett riktigt himmelrike! Varje dag är det förrätt, huvudrätt och efterrätt, som kan variera med allt från ost till en tiramisu. Så man går verkligen inte hungrig här i alla fall.

Varje helg har skolan anordnat små utflykter. Bland annat har vi åkt båt på Seine och varit i Fontainebleu och kollat i slottet där, vilket var supermysigt! På kvällarna har vi upptäckt Paris och olika restauranger. Det bästa skulle jag säga är hur mycket nya vänner man redan lärt känna, inkluderande några franska elever på skolan, och det jobbigaste är att veta att vi inte åker med våra kompisar tillbaka efter jul! Ta hand om er där hemma!”

Tack, Ella, och njut nu av livet och upplevelserna!


Profilen Sannarp Europa kan du välja med ekonomi-, naturvetenskaps- eller samhällsvetenskapsprogrammet. Den innebär att du läser höstterminen i årskurs 2 på en svensk eller skandinavisk skola i London, Paris eller Madrid. Din studietakt ändras inte, utan det du gör på skolan i någon av dessa storstäder gör dina klasskamrater som inte har rest samtidigt här på Sannarpsgymnasiet.

MicrosoftTeams-image (21) MicrosoftTeams-image (20) MicrosoftTeams-image (19) MicrosoftTeams-image (18) MicrosoftTeams-image (17)

Previous Story

Spanska på riktigt!

Next Story

Ljuvlig höstdag i Söderåsens nationalpark

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns