Vem vill inte leva i en bättre värld? Heja FN-föreningen!

/

Vad vore Sannarp utan FN-föreningen? Häromveckan samlades FN-föreningen till ett uppstartsmöte för både nya, blivande och gamla medlemmar. Några nyfikna dök upp och undrade varför man ska gå med i FN-föreningen?

Sannarpsgymnasiet är en FN-certifierad skola. Det innebär att vi ständigt jobbar med frågor som leder till ett engagemang för en bättre värld, som till exempel barnkonventionen, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

På skolan finns en liten, men väldigt engagerad, grupp elever som brinner för att arbeta för att världen ska bli en lite bättre plats att leva på. De arrangerar insamlingar, väcker intresse och är aktiva i samhällsdebatten – allt för förändring. Med bullar, kaffe och saft bjöds nya och gamla medlemmar in till uppstartsmötet och fick berättas för sig vad FN-föreningen brukar göra.

– Till exempel brukar vi uppmärksamma IDAHOT-dagen, dela ut stickers och vi har samlat in och sålt saker på second-hand och skänker pengarna till välgörenhet, berättar en av medlemmarna.

Ja, det är bara en liten del av engagemanget som FN-föreningen står för.

– Varför är det viktigt med engagemanget? Varför ska jag bry mig om att gå med i FN-föreningen?, frågar en nyfiken gäst.

– Varför inte? Vill inte du också leva i en bättre och mer jämställd värld?, blir det retoriska svaret.

Går du på skolan? Gå med du också! Ju fler desto bättre <3

FN-föreningen-beskuren

 

Previous Story

En föreläsning som förändrar på riktigt

Next Story

BF lär utanför klassrummet

Latest from Allmänt