Hälsning från Madrid – staden som aldrig sover

///

Här kommer en hälsning från Hanna och Sara som går NA respektive SA med profilen Sannarp Europa. Just nu tillbringar de höstterminen i Madrid – staden som aldrig sover!

Hej, vi har det fantastiskt bra!

Skolan är underbar! Det är jättehärligt att gå här. Det är en mysig och sammanhållande känsla. Alla är jättesnälla och lärarna bryr sig och har koll. De ser en verkligen!

Sara bor med två värdmammor och en tioårig värdbror, och trivs superbra. De har bland annat varit på en så kallad feria vilket är liknande en festival. De brukar även gå ut och äta tillsammans ibland. Båda mammorna var välkomnade från start och har tagit hand om Sara på ett väldigt genuint sätt.

Hanna bor med en dam och tillsammans med Tova från ekonomiklassen på Sannarp. De har det superbra tillsammans och värdmamman är supergullig och ger dem massor av mat.

I början var det svårt med kommunikationen. Fortfarande är det svårt ibland att förstå men med hjälp av kroppsspråk och förklaringar av vissa ord går det bra. Vi har lärt oss mycket med att bara vara med familjen och se hur allting fungerar.

Att bo med en spansk familj har gjort att vi fått uppleva mycket! Det är helt andra förutsättningar än vad vi är vana vid, med tankar, kultur och mat. Det är en utmaning som givit oss mycket. Så klart har det dykt upp en del utmaningar på vägen, men det har löst sig bra och att åka hit är absolut inget vi ångrar att vi gav oss in på.

I vår klass går elever från Halmstad, men även andra. Vi har varit på olika roliga grejer. Till exempel en marknad som varit varje helg, gått på restauranger och upplevt olika delar av Madrid. Även på det spanska slottet och i olika fina kyrkor har vi varit. Eftersom att vi bor i en stad som aldrig sover finns det saker att göra hela tiden. Såsom shopping, restauranger, sevärdheter och upptäcka stadsdelar i Madrid.

Lite av skolan.
Previous Story

NA20 får en inblick i vad som bestämmer hur man behandlar en sjukdom

Next Story

Debut i internationella sammanhang för badmintonspelarna Emma och Rut

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns