Skådespelartalanger i VO20 när de agerade skadade hos räddningtjänsten

/

Vilka skådespelarinsatser av våra treor på vård- och omsorgsprogrammet! Igår var de inbjudna av räddningstjänsten för att spela roller som skadade vid en simulerad trafikolycka. Syftet var att låta blivande ambulanssjukvårdare och annan räddningspersonal träna på att ta hand om skadade när de senare har skarpt läge på uttryckning.

Trots kyla, ihållande regn och riktigt busväder var det bara glada miner hos eleverna på vård- och omsorgsprogrammet när de igår fick agera skadade och chockade vid en simulerad bilolycka hos räddningstjänsten i Halmstad.

Först fick eleverna en genomgång över hur det går till när räddningstjänsten blir kallad till en olycka. De fick också tilldelat sig olika roller. Någon skulle spela jättechokad, men lindrigt skadad, någon hade påstådda skärsår, någon annan fick rollen av att ha underbensfraktur och sitta fast i en av bilarna. Jobbigt att andas, medvetslös och hysterisk var andra roller som intogs på allra mest trovärdiga sätt av eleverna.

En superkul eftermiddag, och intressant att få reda på hur räddningspersonalen arbetar.

Efter lovet är det dags för andra halvan av VO20 att inta teaterscenen.

Just nu kan du skugga på vård- och omsorgsprogrammet. Ta chansen! Anmäl dig här. Att gå VO ger dig både jobb och möjligheter att plugga vidare efter gymnasiet.

Previous Story

Sannarp Departure - nu förbereder sig eleverna på Sannarp Europa för sin resa

Next Story

Löjtnant Jonna Hedbys pratar ledarskap med eleverna på samhällsvetenskapsprogrammets beteendeinriktning

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns