Sannarp Departure – nu förbereder sig eleverna på Sannarp Europa för sin resa

////

Med bubbel och salta pinnar hälsade vi i måndags både nuvarande och blivande elever på Sannarp Europa välkomna till Sannarp Departure. Under evenemanget finns våra samarbetsskolor i Europa på plats för att berätta för både föräldrar och resenärer om hur det är att studera och bo i värdfamilj en termin i London, Paris eller Madrid. Representanterna från Europaskolorna intervjuar också eleverna som ska resa i höst för att på bästa sätt kunna ge dem en bra upplevelse.

Att gå profilen Sannarp Europa innebär att du läser höstterminen i tvåan på svenska skolan i London eller Paris, eller på den skandinaviska skolan i Madrid. Profilen kan du välja med något av programmen ekonomi, naturvetenskap eller samhällsvetenskap.

Självklart skapar du minnen för livet med att ta steget ut i Europa när du går i gymnasiet. Det ger dig erfarenheter du alltid kommer bära med dig. Men det är så mycket mer än så! Flera av våra elever har också skapat nätverk för livet genom sin resa. Att lära sig ett språk bättre än många andra ger oanade möjligheter när du väl ska ut på arbetsmarknaden.

Under intervjuerna med elever som till hösten ska åka iväg tar Europaskolornas representanter reda på vad eleverna har för önskemål om till exempel sin blivande värdfamilj. Gillar eleverna hundar? Padel? Småbarn? Allt för att ge bästa förutsättningar att rätt elev matchas med rätt värdfamilj.

På plats under Sannarp Departure fanns också elever som redan har tillbringat en termin i någon av Europas största städer, för att ge sin bild av äventyret, Vill du också veta mer om känslan av att få växa som människa genom profilen Sannarp Europa kan du läsa flera berättelser här på sannarp.nu. Se kategorin ”Sannarp Europa” i menyn.

Elever som redan har varit ute Europa vill gärna komma och hälsa på representanterna från Europaskolorna, här från Madrid.
Vi bjuder på lite bubbel och salta pinnar som sig bör när man ska ut i Europa 🙂
Här är representanter från skolorna i Europa som förklarar för årskurs 9-elever hur det är att läsa en terminen på deras skolor.
Här är två elever som redan har varit i väg, i London, tillsammans med studierektorn på skolan i London.
Previous Story

Från Sannarp till chef på AI Sweden - igår gästade Johanna Bergman TV4

Next Story

Skådespelartalanger i VO20 när de agerade skadade hos räddningtjänsten

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!