Pallplats i karate för Roxanna

//

Förra helgen gick Riksmästerskapen i karate av stapeln i Malmö. På plats fanns Roxanna i BF21 för att försvara ett guld. Med hårt motstånd fick hon även i år kliva upp på pallen, men nu på en hedrande tredjeplats. Nu har Roxanna siktet inställt på landslag och SM-medaljer.

Roxanna har utövat karate i nio år, i disciplinen shotokan. Sedan ett halvår tillbaka har hon svart bälte, den högsta graderingen, i sin idrott. I år var motståndet hårt på Riksmästerskapen för juniorer. Trots det lyckades Roxanna ta brons.

Nu ser Roxanna fram emot nästa tävling som är Swedish Open i Kristianstad i slutet av april, där hon också får möta internationella motståndare.

Det här är sista året som junior för Roxanna. I höst fortsätter hon sin karatesatsning som senior. Målet är landslaget och SM-guld. Grattis och lycka till, Roxanna!

Previous Story

Bästa sättet att lära spanska är att prata spanska

Next Story

FN-föreningen engagerar eleverna i SA21E

Latest from Allmänt