NIU-SM för handbollseleverna

/

I helgen har våra elever som går NIU-handboll spelat SM för just elever på den Nationella Idrottsutbildningen. Det blev två fina dagar i Jönköping där våra elever gjorde strålande kämpainsatser mot de andra NIU-skolorna i landet.

Varje läsår avslutas med ett SM-spel mellan andra gymnasieskolor som också erbjuder NIU, Nationell Idrottsutbildning, i handboll. Som vanligt var det trevligt att träffa de andra NIU-gymnasierna och avsluta spelåret med denna turnering. 

Både vårt kill- och vårt tjejlag tävlade i klassen årskurs 2-3. Med i laget är dock elever från alla våra tre årskurser, det vill säga även från årskurs 1.

Tjejerna hade en fin första dag. Första matchen vann de genom att sätta det sista målet i matchens allra sista sekund. Andra matchen vann de klarare efter ett stabilt försvarsspel och ett tydligt anfallsspel.

Killarna hade också en fin första dag med två vinster och en förlust.  

Den andra dagen var det dags för slutspel. Där förlorade killarna i åttondelsfinalen mot Karlskrona. Karlskrona var helt enkelt mer effektiva denna dag och det är nog så viktigt när matchtiden bara är en gånger 25 minuter.

Tjejerna förlorade i kvartsfinal mot Polhemsgymnasiet från Lund, men gjorde  en fin kämpainsats hela matchen. 

Som helhet är det en trevlig avslutning på läsåret att träffa andra lag och spelare som man stöter på under hela säsongen och alltid lika välorganiserat av Sanda-gymnasiet från Jönköping. Tack för en trevlig turnering. 

Previous Story

Utveckling inom skolvärlden är grejen för Agnes

Next Story

Drömmen om ett proffsliv får Zeinab Kamara att spela vidare

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns