NIU-simmare tränar mot sommarens SM

/

Våra NIU-simmare tar sikte mot sommarens utmaningar. När jag möter dem i början av juni är det fortfarande tidigt på säsongen och än är det en bit kvar till att hitta formtoppen. För de flesta är SM i juli huvudfokus. Några har klarat kvalgränserna till SM på sina distanser, medan andra fortfarande har chans att ta sig dit.

Sista helgen i maj var det tävlingar på simstadion Brottet hemma i Halmstad för eleverna på NIU-simning. Så här i inledningen av sommaren är det svårt att se tydligt vilka resultat vinterns träning har gett.

– På tävlingen blev tiderna blev både upp och ner för våra NIU-simmare. Men vi är i en tuff träningsperiod, så det är som det ska, säger NIU-instruktören och simklubben Laxens tränare Fredrik Pettersson.

Träningen är upplagd efter att simmarna ska vara i form till sommarens höjdpunkt, som är SM i Umeå. Dit är i stort sätt alla våra simmare på den Nationella Idrottsutbildningen kvalificerade.

– Det är någon som hoppas kunna kvala på nästa helgs tävling i Varberg, berättar Fredrik Pettersson.

Jonah Hullegård, NA22A, har kvalat till SM på 200 meter fjäril. Han är förstaårsjunior och kommer alltså att göra sitt första JSM i Umeå.

– Målet är att göra mitt bästa på SM. Just nu tränar jag mycket uthållighet för att orka hela vägen, säger Jonah.

Jonah har förhoppningar om att kvala in på ytterligare någon distans till SM på kommande tävlingar.

Emil Wannehem, NA22A, vann några grenar på hemmatävlingen på Brottet. Han hoppas kunna ta sig till någon final på SM.

– Jag har inte precis något resultat som mål. Jag ska försöka simma så fort jag kan, så får vi se hur långt det räcker, säger Emil.

Stort lycka till önskar vi alla NIU-simmare på SM och sommarens alla andra utmaningar!

Previous Story

Landslagsroddaren Matilda ser fram emot en sommar med tävling och träning

Next Story

Hej! Så roligt att träffa er alla!

Latest from Allmänt