Vård- och omsorgseleverna coachar artisterna på Funkisfestivalen

/

När Funkisfestivalen gick av stapeln på Halmstad Arena i fredags var självklart våra elever på vård- och omsorgsprogrammet på plats för att coacha och ta hand om deltagarna.
– Det är jättekul att vara med. Alla är så positiva och superglada hela tiden, säger Thea som hjälpte artisten Yvonne med förberedelserna.

Thea och Elvira är två av coacherna i VO21 som hjälpte artisterna som deltog i årets Funkisfestival. Coacherna servar artisterna till exempel med att se till att de kommer till smink, med scenkläderna, hålla tider för repetitioner, peppning och allmänt att bara finnas till hands.

– Det är roligt att se alla uppträda och få se dem visa upp sitt sanna jag, säger Elvira som coachade artisten Klara.

Thea och Elvira går i trean på vård- och omsorgsprogrammet. Efter snart tre år på utbildningen kan de det här med omhändertagande och har bland mycket annat fått vana att arbeta med personer med funktionsnedsättning. Varken Thea eller Elvira kände sig det minsta nervösa inför uppdraget.

– Artisterna är väldigt öppna och det är lätt att lära känna dem, säger Thea.

Att vara på Funkisfestivalen ger både kunskap och en stor glädje. Deltagarna har verkligen något att lära oss alla.

– Jag tycker att de lär oss att våga vara oss själva, säger Elvira.

– Ja, hela Funkisfestivalen utstrålar en respekt för allas behov och rätt att vara den man är, säger Thea.

Snart väntar studenten för Thea och Elvira och precis som de flesta andra som går ut från programmet har de jobb som väntar på dem. Båda är supernöjda med allt de har lärt sig och fått vara med om på utbildningen.

– Det bästa är att vi har jobb direkt efter studenten och att vi har kunnat jobba under tiden också, säger Thea som efter studenten har fått jobb inom psykiatrin där hon hade sin sista APL, arbetsplatsförlagda lärande.

– Inför varje APL har vi verkligen fått lära oss det vi ska utföra på arbetsplatsen. Det har känts tryggt, säger Elvira som efter hon gått ut gymnasiet kommer att fortsätta att arbeta på det äldreboendet hon har jobbat på sedan sommaren efter årskurs ett.

Previous Story

Nova om London: "Det bästa jag gjort!"

Next Story

Nu börjar SM för eleverna på NIU-badminton

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar