Emil på landslagssamling i Aten inför EM i sommar

//

Simmaren och SM-medaljören Emil Wannem i NA22A är uttagen som en av sexton juniorer att representera Sverige på Europa Mästerskapen i Vilnius i juli. Just nu är Emil i Aten där både tävling och träning står på programmet.
– Nu hoppas jag kunna hålla mig frisk och kunna träna ordentligt hela vägen fram till EM, säger Emil.

Det är inte första gången Emil är uttagen till landslaget. I december simmade han Nordiska Mästerskapen i Riga, en knapp vecka efter att han slagit till med en topp-10-tid genom tiderna för 17-åringar på 50 meter fjäril under SM.

I går åkte Emil till Aten där förbundet samlar alla landslagssimmare för att både tävla och träna.

– I Aten ser jag fram emot att få tävla internationellt, i ett land med ett språk som man inte är van vid, och sedan träningen förstås, säger Emil.

Med Simklubben Laxen har Emil tävlat utomlands tidigare, både i Spanien och Tyskland. Men med landslaget blir det lite annorlunda, och att tävla bland Europas bästa juniorer är förstås en utmaning.

I Aten är tävlingarna på långbana och Emil ska tävla i flertalet distanser och grenar.

– Jag ska tävla 50 och 100 meter i fjäril, fri- och ryggsim. Sedan kommer jag också vara med i lagkapperna på 4 x 100 meter frissim och 4 x 100 meter medley där jag simmar fjäril.

I simning är en viktigt del att komma långt under vatten, och det är en fördel att inte komma upp förtidigt från undervattningssimningen i starten och i vändningar.

– Jag har alltid varit bra på kickar under vatten. Nu har jag tränat extra mycket på det och undervattenssimningen är en av mina största styrkor, säger Emil.

Fram till EM ligger fokus på att hålla sig frisk och kunna träna så mycket som möjligt, för att sedan toppa formen när det är dags.

– Inför Swim Open hade jag varit lite småkrasslig och det tog på krafterna, säger Emil om den senaste tävlingen där tiderna inte riktigt blev som han hoppades på.

– Så om jag bara får den träning och återhämtning som behövs, så hoppas jag att det kommer gå väldigt snabbt på EM, säger Emil.

Vi önskar Emil stort lycka till både i Aten, Vilnius och med träningen fram till EM

Previous Story

Final i USM för våra elever på NIU-handboll

Next Story

Cupspel med landslaget i beachhandboll för Axel

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns