Final i USM för våra elever på NIU-handboll

/

I helgen är det dags för Halmstad Handbolls juniordamer att spela SM-final. Laget består till stor del av våra elever på NIU-handboll. Till sista steget går Sveriges åtta bästa lag och nu väntar många matcher i helgen.
– Det är kul att vi kom med till finalsteget i år, eftersom vi är flera 05:or som gör vårt sista år som juniorer, säger Tova.

På fredag morgon går bussen till Uppsala och redan på eftermiddagen samma dag börjar finalmatcherna.

– Först är det gruppspel, och antingen går man vidare därifrån eller så blir det matcher om 7-8 plats, förklarar Kajsa.

Självklart ser laget fram emot att spela handboll, men en sån här stor turnering innebär också något helt annat än en vanlig match i serien.

– Det är alltid kul att åka på så här stora resor med laget. Vi har kul tillsammans även utanför handbollen. Men det är också riktigt bra handboll att titta på, säger Tova.

Finalen samlar de bästa lagen i Sverige, och därmed är det många människor på plats som ger stöd från läktaren.

– Det blir en riktigt cool stämning och det är många häftiga tränare på plats som vi ser upp till, säger Kajsa.

Laget spelade finalsteget även för två år sedan. Då var flera i laget skadade och resultatet blev därefter. Därför vågar tjejerna inte ha alltför höga förhoppningar.

– Vi har visserligen bättre förutsättningar den här gången, men jag personligen är glad om vi vinner en match, säger Tova och skrattar.

– Nu har vi i varje fall chansen att göra det bästa vi kan, eftersom alla i laget är hela. Det kunde vi inte förra gången.

Det är tuffa lag Halmstad Handbollstjejer ska möta och de kommer göra sitt bästa för att rubba storlagen som till exempel Sävehof.

– Hur det än går är vi ändå det åttonde bästa laget i Sverige, och det är ju rätt bra, säger Kajsa.

Kör så det ryker, tjejer! Och ha så kul!

Previous Story

Fantastiska redovisningar av BF22A när projektet "tillsammans är vi starkare" gick i mål

Next Story

Emil på landslagssamling i Aten inför EM i sommar

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns