Rapportering

BF16 deltar i höstförsöket

Elever på barn- och fritidsprogrammet hjälper Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, med forskning i Höstförsöket. Det handlar om att SLU vill undersöka hur utvecklingen av höstlövsfärger skiljer sig åt mellan olika träd och i olika delar av landet. Genom att delta i experimentet hjälper BF16 till med att skapa forskningsdata som väcker nyfikenhet bland forskare och lett till vetenskapliga publikationer.

Det är inom ämnet naturkunskap, tillsammans med läraren Sven Frostå, som BF-eleverna med jämna mellanrum går ut och fotograferar träd, dokumenterar dess färgförändringar och noterar när löven fälls. De rapporterar sina observationer regelbundet till SLU.

hf_171019

höstförsöketBf_1710höstförsöketBf_17103

Rapportering
Rapportering
Lönn. Ett av träden som är med i försöket.
Lönn. Ett av träden som är med i försöket.

hf_311227_1hf_412048_1

Samma Lönn, 171019

hf614089_1
Samma lönn, 171019
Previous Story

Londonbussen går till Wapnö

Next Story

Besök i London

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!