Ekonomiprogrammet – när undervisning samarbetar med arbetslivet

De som arbetar på ekonomiprogrammet på Sannarp är noga med att koppla sin undervisning till företagsvärlden. Eleverna får ofta ta del av kunskapen som entreprenörer har, genom studiebesök och föreläsningar.

I veckan har elever i årskurs 2 på ekonomiprogrammet besökt inkubatorföretaget HighFive. Detta innebär att det hos HighFive sitter företag som verkar i många olika branscher. De har gemensamt att de vill utvecklas och bli framgångsrika. Hos HighFive får företagen delta i kreativa workshops och nätverka för att lyckas.

Våra elever, där många driver UF-företag, fick där öva upp förmågan att pitcha en affärsidé.

Tack Ida Pettersson på HighFive för ett trevligt mottagande och en inspirerande workshop!

Ek181205

Även lärarna behöver inspireras för att kunna inspirera. Våra UF-lärare fick chansen att lyssna på föreläsningar med olika entreprenörer, bland annat Linda Perby från Monthly Cup och Daniel Neborg från Skånskan. För arrangemanget stod Halmstad Näringsliv och Destinationhalmstad.se.

EK-skånskan-2-181205 EK-skånskan-3-181205 EK-skånskan-4-181205 EK-skånskan-5-181205 EK-skånskan-181205

 

Previous Story

Värdegrundsdag - av elever i årskurs 3, för elever i årskurs 2

Next Story

Medbestämmande!

Latest from Ekonomiprogrammet