Nytt år ger nya möjligheter – nu kör vi!

Det är förstås tråkigt att vi inte kan ha eleverna på plats här i skolan. Ett sammanhang, en rutin, en dialog, en kontakt i verkliga livet – ja, det är saker som man genom pandemin har förstått är oersättligt.

Men vi fortsätter förstås att göra allt vi kan för att fortsätta leverera bästa möjliga utbildning. För elevernas del krävs en del extra ansvar för att fixa det. Men jag vet att alla kan klara det!

Det här är vår lärare Philip Sekulic bästa tips för att DU ska lyckas med dina distansstudier:

1. Kommunikationen mellan dig och dina lärare/ mentorer/ specialpedagoger och elevhälsa är väldigt viktig. Våga ta kontakt!
.
2. Ring/skypa eller videochatta med dina vänner för att känna en samvaro under dina raster och på kvällstid.
.
3. Varje morgon ska du vara nyduschad och påklädd. Jag själv upplever att jag blir latare i mjukisbyxor, men det beror på hur man är som person. Sitt absolut inte i sängen och jobba!
.
4. Glöm inte din frukost, lunch och middag.
.
5. Se över ditt ”kontor” dvs. ditt rum. Är du en person som vill ha det tyst omkring dig så sitt i ditt rum eller i köket för dig som behöver lite bakgrundsljud. I det rummet som du sitter i så ta bort alla smådetaljer som ligger här och där, bädda sängen. Se till att det är fräsch, snyggt och rent. ”Cleandeskpolicy” gäller, vilket innebär att du ska enbart ha det du arbetar med framför dig.
.
6. OBS! För dig som börjat bli trött på hemmamiljön – börja med att se över något nytt rum i ditt hem, eller byt position i ditt rum.
.
7. Lägg alla dina prov, uppgifter möten i din digitala kalender med notiser så att du blir påmind om vad du ska göra. Det är ditt ansvar att se till att du har koll på var du har ditt undervsiningsmaterial och när du ska lämna in dina uppgifter.
.
8. Gör en prioriteringslista på vilka uppgifter du har att göra i respektive kurs som du kan bocka av sedan. Kom ihåg att servicen med att någon ska göra detta åt dig inte finns på gymnasiet.
.
9. Hitta en aktivitet så att du rör på dig. Det kan vara allt från att gå en promenad till att ta en cykeltur.
.
10. Om din chromebook/ laptop inte fungerar på grund av tekniska skäl så skriv direkt till din mentor eller till den som är ansvarig för digitala verktyg på skolan.
Nu kör vi💪👏✨!
Previous Story

Josefina: "Sprid er kunskap!"

Next Story

Elin i SA20D är årets idrottstalang

Latest from Allmänt