Samarbetet med Österrike fortsätter

//

Tillsammans med gymnasieskolan Katharina Lins Oberstuenrealgymnasium i Österrike driver Sannarpsgymnasiet ett projekt om konsumtionssamhällets och klimatförändringarnas påverkan på Alpernas och havens ekosystem. Projektet kallas Climate Aid och bekostas av Erasmus, som är ett EU-program för internationella samarbeten inom utbildning.

Skolorna har besökt varandra, men i våras satte pandemin stopp för det.

Arbetet här på skolan har däremot fortgått. Läraren Victor Nagy har inom kursen engelska 5 gjort en film tillsammans med eleverna i NA20A. Den handlar om vilken påverkan plaster i haven har på djur och ekosystem. Under två veckor arbetade eleverna med filmen. I smågrupper, med varsitt ansvarsområde, har de sökt fakta och skrivit manus. Alla elever i klassen har fått utrymme att prata i filmen.

 

Initiativtagare till projektet Climate Aid är tyskläraren Sabine Alexandersson och musikläraren Martin Alling. Du kan läsa mer om projektet på deras egen blogg.

Previous Story

Elin i SA20D är årets idrottstalang

Default thumbnail
Next Story

Digitala besöksdagar

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi