Izabella Patel. Bild:RF-SISU

Izabella Patel utsedd till årets Unga ledare av RF-SISU

Årets Unga ledare – Izabella Patel – har både en fotbolls- och tränarkarriär.  På Sannarp kombinerar hon LIU-fotboll med ekonomiprogrammet.

Tänk dig 15 barn i åldern 8-9 år, med massor av vilja, fotbollsdrömmar och synpunkter, och en ensam ledare som behåller lugnet, glädjen och tålamodet. Det är inte alla som klarar det, men det gör Izabella Patel i EK20C. Därför har Izabella också utsetts till årets Unga ledare i Halland av RF-SISU.

– Det var inget jag förväntade mig. Det finns ju så många duktiga ledare i så många olika idrotter, säger Izabella.

På Sannarp går Izabella en av våra fotbollsutbildningar, LIU, tillsammans med ekonomiprogrammet. Hon trivs jättebra och tycker att hon har lärt sig mycket. Självklart inom fotboll och ekonomi, men också till sitt ledarskap som tränare i Halmstads Bollklubbs, HBK:s, F9-lag.

– Jag tar efter den tydlighet som tränarna visar. Att man har tålamodet att fortsätta att förklara ända tills alla har förstått.

Att alla ska våga ställa frågor till sin tränare tycker Izabella är viktigt i sitt ledarskap. Men hennes bästa egenskap som tränare tycker hon är att hon kan vara bestämd när det gäller, och ändå växla snabbt tillbaka till glädje och ödmjukhet.

– Barnen kan testa en ibland, så lite bestämd måste man kunna vara.

Juryns motivering  till varför Izabella blev vald till årets Unga ledare är bland annat att hon ”har visat på ett ungt modernt ledarskap som verkligen engagerar sin omgivning” och att hon är ”en viktig och tydlig förebild för andra unga ledare…”. Det beskrivs också att Izabella är nyfiken och har en vilja att utveckla sitt ledarskap.

– Som tränare får jag inspiration av de utbildningar jag går och på hemsidor jag brukar kolla på.

En viktig inspiration är också Izabellas egna tränare, både på fotbollen i skolan och i egna laget, HBK:s F17.

– Jag brukar fundera på övningar mina tränare har visat mig och sätta ihop det med saker jag lär mig på andra ställen. På så sätt kommer jag på egna övningar. Det blir en blandning av gammalt och nytt, säger Izabella.

En annan förebild är pappa. Det var han som startade flicklaget i Vapnö, där Izabella började spela fotboll en gång i tiden.

– Pappa har varit tränare i 30 år, så han både lär mig mycket och är ett bra stöd.

Blir det en lika lång tränarkarriär för Izabella? Hon vill absolut följa sitt F9-lag på vidare äventyr, men hon vill också hinna uppfylla sitt mål inom sin egen fotbollskarriär.

– Jag vill gärna komma upp i HBK:s damlag, säger Izabella.

Vi önskar Izabella stort lycka till, både med fotbolls- och tränarkarriären!

Foto: RF-SISU

Izabella Patel

 

 

 

Default thumbnail
Previous Story

"Min pojkvän är psykopat" - läs i skoltidningen

Next Story

Tillsammans skapar vi utbildning på riktigt

Latest from Allmänt