Alva Arvidsson satsar på fotbollen

Alva Arvidsson, SA20A, är yngst i HBK:s damlag. På Sannarp går hon NIU-fotboll tillsammans med samhällsvetenskapsprogrammet, något hon verkligen tycker har hjälpt henne i hennes fotbollssatsning.  

Med någon av Sannarps idrottsutbildningar får du din idrott på schemat. Alva är en av de över 300 idrottseleverna som finns på Sannarp.

– Att ha extra pass i skolan har gjort mig starkare, säger Alva när jag möter henne i gymmet.

Om man är lagidrottare handlar det ju ofta om att laget ska lyckas, men träningen i skolan syftar till att man som individ ska utvecklas.

Alva tycker att gå NIU har gett henne många fördelar på fotbollsplanen.

– På skolan fokuserar vi på att jag ska bli bättre. Det har hjälpt mig mycket att få den individuella träningen. Här nöter jag skott och blir starkare. I klubben är det mer laget som ska bli bättre, säger Alva.

Att gå NIU – den Nationella Idrottsutbildningen – innebär att man i nian har provspelat och blivit uttagen till de begränsade platserna som fotbollsförbundet har gett till Sannarpsgymnasiet. Det bästa av allt är att ifall man inte kommer in på NIU kan man alltid gå den lokala varianten, LIU. Då får man lika bra tränare och nästan lika mycket träning.

Alva-Arvidsson-SA20A-fotboll

Previous Story

Suveräna redovisningar av NA20A i litteraturhistoria

Next Story

Stadsplanering pågår

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!