NA19A lär sig hur en raptext blir till

/

Hur är en raptext uppbyggd? Och hur kan den bli framförd med hjälp av beats? Det förklarade Alex Moberg, från bandet Blomkattdansen, för elever som läser svenska 3.

Eleverna i NA19A har i kursen svenska 3 jobbat med att analysera, och på olika sätt, arbeta med dikter och låttexter. När det var dags att avsluta arbetsområdet gjorde de det på ett kreativt sätt. Läraren Sabine Alexandersson bjöd in Alex Moberg, musiker och sångare i Halmstadbandet Blomkattdansen, till att hålla en workshop.

Workshopen gick ut på att förklara för eleverna hur en raptext blir till, hur en sådan är uppbyggt och hur den kan bli framfört med hjälp av beats. Efter en presentation fick eleverna var för sig skriva en höstdikt på rim och sedan i grupper skriva en studentlåt. I slutet av workshopen läste grupperna upp sina texter som i nästa steg ska sammanfogas till en sammanhängande studentsång som klassen kommer att framföra på studentdagen.

Nästa möte med Alex och NA19A kommer att ske i februari då beatsen ska läggas till elevernas studenttextstycken.

Här kan du lyssna på Blomkattsdansen.

MicrosoftTeams-image (31) MicrosoftTeams-image (32) MicrosoftTeams-image (33)

Previous Story

Årets Minister för en dag

Next Story

God mat, svårt språk och härlig skola. Här är en hälsning från Madrid!

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns