God mat, svårt språk och härlig skola. Här är en hälsning från Madrid!

//

Mira och Louise har valt profilen Sannarp Europa tillsammans med sitt samhällsvetenskapliga program. Just nu är de i Madrid, går på Skandinaviska skolan, bor i värdfamilj och spelar handboll med en spansk storklubb. Här kommer en hälsning dem!

För att börja med handbollsträningen så kan jag säga att det har varit lite problem och vi har bytt klubb att spela med. Träningarna med vår första klubb har varit bra, med mycket spring, men där fick vi inte använda klister vilket var lite jobbigt. Nu spelar vi istället med Alcobendas och det fungerar bra.

Skolan har tagit emot oss med öppna armar och det känns som en familj när man stiger in på skolgården, med människor från förskoleklass upp till tredje året på gymnasiet.

Såklart så har språket varit svårt. Man får inte fram alla orden och den betydelse man vill få fram. De har även hur många olika tempus i språket som helst vilket kan vara enkelt att blanda ihop. Man nu har vi börjat förstå vad de säger, men det är svårare att prata tillbaka.

Vi tycker att både min och Louise familj lagar god mat med inslag av det typiska spanska maträtterna som till exempel paella, salmorejo och tortilla de patatas, vilket är en favoriterna enligt mig.

MicrosoftTeams-image (27)

Previous Story

NA19A lär sig hur en raptext blir till

Next Story

SA-treor grillar kommunordföranden om mänskliga rättigheter

Latest from Allmänt