SA-treor grillar kommunordföranden om mänskliga rättigheter

//

Treorna på vårt samhällsvetenskapliga program tog chansen att grilla kommunfullmäktigeordförandena från Hallands kommuner när Sverige firar hundra år av demokrati. 

När vi i förra veckan firade att det var ett sekel sedan kvinnor fick rösta för första gången i Sverige passade Halmstad kommun på att inviga demokratistugan på köpcentret Hallarna. Landshövding Brittis Benzler höll tal, Kevin Vo – känd från Talang – tolkade demokrati i dans och Ronja Möller levererade potery slam.

Självklart passade våra superduktiga och engagerade samhällstreor i SA19E på att delta, under ledning av läraren Måns Hultgren. Eleverna ställde heta frågor till de närvarande kommunfullmäktigeordförandena om jämställdhet, inkludering, skola och integration.

Sannarpsgymnasiet är en certifierade FN-skola och vi arbetar ständigt med frågor kring mänskliga rättigheter. Stort tack till våra elever för ert fantastiska engagemang.

SA-100år-demokrati-1 SA-100år-demokrati-2 SA-100år-demokrati-3 SA-100år-demokrati-4 SA-100år-demokrati-5 SA-100år-demokrati-6

Previous Story

God mat, svårt språk och härlig skola. Här är en hälsning från Madrid!

Next Story

Annika Brogren får Svenska Akademiens svensklärarpris

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!