SA-treor grillar kommunordföranden om mänskliga rättigheter

//

Treorna på vårt samhällsvetenskapliga program tog chansen att grilla kommunfullmäktigeordförandena från Hallands kommuner när Sverige firar hundra år av demokrati. 

När vi i förra veckan firade att det var ett sekel sedan kvinnor fick rösta för första gången i Sverige passade Halmstad kommun på att inviga demokratistugan på köpcentret Hallarna. Landshövding Brittis Benzler höll tal, Kevin Vo – känd från Talang – tolkade demokrati i dans och Ronja Möller levererade potery slam.

Självklart passade våra superduktiga och engagerade samhällstreor i SA19E på att delta, under ledning av läraren Måns Hultgren. Eleverna ställde heta frågor till de närvarande kommunfullmäktigeordförandena om jämställdhet, inkludering, skola och integration.

Sannarpsgymnasiet är en certifierade FN-skola och vi arbetar ständigt med frågor kring mänskliga rättigheter. Stort tack till våra elever för ert fantastiska engagemang.

SA-100år-demokrati-1 SA-100år-demokrati-2 SA-100år-demokrati-3 SA-100år-demokrati-4 SA-100år-demokrati-5 SA-100år-demokrati-6

Previous Story

God mat, svårt språk och härlig skola. Här är en hälsning från Madrid!

Next Story

Annika Brogren får Svenska Akademiens svensklärarpris

Latest from Allmänt