Annika Brogren får Svenska Akademiens svensklärarpris

Igår tog Sannarpsgymnasiets lärare Annika Brogren emot Svenska Akademiens svensklärarpris på 50 000 kronor. Det får hon bland annat för sin förmåga att skapa goda relationer, entusiasmera och väcka intresse för svensk litteratur och litteraturhistoria. Priset delades ut av Svenska Akademiens ständige sekreterare Mats Malm på Börshuset i Stockholm.

I maj annonserades att det prestigefulla svensklärarpriset från Svenska Akademiens i år tilldelas Annika Brogren på Sannarpsgymnasiet. Igår var högtidsstunden inne för Annika att ta emot utmärkelsen. Under högtidliga former läste Mats Malm upp motiveringen som bland annat handlar om Annikas förmåga att bjuda in till samtal, göra litteraturen tillgänglig och stärka elevers framtidstro. I sin undervisning knyter Annika också an till både elevernas erfarenheter och till allmänmänskliga frågor på ett inspirerande sätt.

På Sannarp undervisar Annika inte bara i svenska, utan även retorik och historia.

Stort grattis, Annika!

Efter cirka 51 minuter in kan du här se prisceremonin för Annika.

Annika1 Annika2 annika3 annika5

 

 

annika6

Previous Story

SA-treor grillar kommunordföranden om mänskliga rättigheter

Next Story

Duktiga nior spelar fotboll med oss på Sannarpsgymnasiet

Latest from Allmänt