En härlig handbollsdag för nior som sökt NIU

/

Gårdagen var en intensiv men ändå skön handbollsdag för de nior som sökt till NIU-handboll. På programmet stod träning, lunch och sedan träning igen. – En lång dag som ungdomarna genomförde galant, säger instruktör Thomas Sivertsson. 

Om du går i nian och vill satsa på din idrott är den Nationella Idrottsutbildningen, NIU, en fantastisk möjlighet att få professionell träning på skoltid. Till NIU söker du senast 1 december. De som har sökt blir sedan kallade till provträning och intervju.

Igår var det dags för de superduktiga nior som sökt NIU-handboll att provträna. Deltagarna samlades på skolan för en kort presentation av dagen av instruktörerna Thomas Sivertsson och Fredrik Almander. Sedan gick de i samlad trupp till Halmstad Arena för träning tillsammans med våra NIU-handbollsettor och övriga instruktörer, David Löfgren och Tobias Johansson. Förmiddagen var vikt åt teknikträning innan det var dags för lunch på skolan, medan eftermiddagens pass var fokuserat på spel.

Deltagarna visade stort engagemang, härlig inställning och mycket spelglädje.

– Vi tycker att det var en jättebra NIU-utvecklingsträning, säger Thomas Sivertsson.

Bland deltagarna fanns både de som bor nära, men också de som har rest längre. Flera har varit på besök under hösten och känner till både tränare och varandra.

– Vi har varit på många träningar och läger genom åren. Den med Sannarpsgymnasiet är absolut den bästa vi varit på, med de bästa instruktörerna, säger en förälder på läktaren som har rest långt för både besök och provträningen.

Innan dagen var klar hade datum för intervjuer bokats med varje spelare. På intervjun kan niorna förvänta sig frågor som handlar om tankar om framtiden och om målsättning både i skolan och med handbollen.

– Men viktigast är att få en bild av personen, och lära känna varandra, säger David Löfgren om intervjutillfället som sker på Teams.

Vi hälsar alla varmt välkomna till Sannarpsgymnasiet och till någon av våra idrottsutbildningar. Går man inte NIU kan man alltid gå LIU – Lokal Idrottsutbildning. Då får man samma träning, samma instruktörer och samma upplägg.

Handboll-niudag1 Handboll-niudag2 Handboll-niudag3 Handboll-niudag4

Previous Story

Guldmedaljer till Moa, Karin och Hannah på sim-SM

Next Story

UF är bara startskottet för Timjan och Laura

Latest from Allmänt