UF är bara startskottet för Timjan och Laura

//

Att driva UF-företag på skoltid har gett Timjan och Laura storslagna planer för framtiden. Med företaget FelatíUF har de tagit ett första steg som entreprenörer. – UF ger en väldigt bra start. Man får en bild av hur allt fungerar, säger Laura. 

Timjan och Laura går sista året på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteende. Inom ämnet entreprenörskap har de – tillsammans med en klasskompis – skapat, producerat och sålt en magnetisk pennhållare.

– Vi ville komma på något helt eget, berättar Timjan om produkten med många användningsområden, men som till exempel kan hålla pennor på plats på en dator.

– Vi ville inte sälja till exempel kläder, för det är så många andra som gör, säger Laura.

Deras alldeles egna produkt var så bra att den blev nominerad till priset Årets innovation på den stora UF-galan.

De påhittiga entreprenörerna hade även många andra idéer, men vissa blev lite för komplicerade att hinna med att utföra under en gymnasiekurs.

– Ett tips till andra som ska driva UF är att gärna tänka innovativt, men ändå inte göra det för krångligt, säger Timjan.

När man ska driva UF är det mycket praktiskt att göra, men också en hel del saker som ska skrivas, som affärsplan, likviditetsbudget, med mera.

– Välj att starta UF med någon som har samma ambition som du, tipsar Laura.

Förutom entreprenörskap har Timjan och Laura också gillat ämnet psykologi, när de nu blickar tillbaka på sina år på SA-beteende.

– Psykologi är roligt för man kan koppla det till sig själv, och få förståelse både för andras och sitt eget beteende, säger Timjan.

Båda är jättenöjda både med skolan och med sin utbildning.

– Sannarp är en trygg miljö att vara i och det finns alltid personal att vända sig till om man behöver hjälp, säger Timjan.

– Hade jag valt igen hade jag absolut valt samma, säger Laura.

Skoltiden på Sannarp har varit rolig, men nu längtar båda till studenten. De är dock rädda att Corona ska grusa studentplanerna.

– Allt jag vill är att ha en riktig student med bal och sånt man sett sedan man var liten, säger Timjan.

Trots att pandemin fortfarande sätter en del käppar i studenthjulet har studentåret hittills varit riktigt roligt.

– Vi har Halmstads bästa studentkommitté!, säger Timjan och Laura.

Efter student kommer framtiden. Timjan och Laura, som har känt varandra sedan förskolan, har redan spånat på många affärsidéer tillsammans, men de har fastnat för en. Något heeeelt annat, och mycket större, än en pennhållare.

– Först ska vi resa, sedan tjäna pengar och sedan har vi en idé om vad vi vill starta för företag, säger de hemlighetsfullt.

Lycka till!

Timjan och Laura MicrosoftTeams-image (15) MicrosoftTeams-image (14) MicrosoftTeams-image (13) MicrosoftTeams-image (12) MicrosoftTeams-image (11)

Previous Story

En härlig handbollsdag för nior som sökt NIU

Next Story

Det är Lucia - trots allt

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!