Rekordmånga nior vill gå NIU-fotboll

I två härliga dagar har nior som är intresserade av att gå NIU-fotboll besökt oss. Glädje, engagemang och massor av fotbollskunnande har de bjudit våra instruktörer på. ”Det är så kul att se så många otroligt duktiga spelare”, säger instruktör Thomas Ordrup. 

I år har rekordmånga sökt till vår Nationella Idrottsutbildning i fotboll. Att gå NIU är en fantastisk möjlighet att få professionell träning på skoltid. En dröm för alla med stora drömmar.

De fotbollsintresserade niorna har delats in i fyra olika grupper. De har alla träffat tränare och tränat i kombihallen för att visa upp var de står just nu i utvecklingen.

– Vi vill inte se bara sånt som ni redan är bra på, utan vi vill se att ni försöker även på det som ni är mindre bra på, peppar instruktör Henrik Carlsson eleverna och uppmanar dem till att inte vara nervösa.

– Tänk bara på att göra det ni gillar bäst – att spela fotboll.

Under ett av passen var vår före detta elev Zara Jönsson på plats för att berätta om vad NIU-fotboll på Sannarp har betytt för hennes utveckling inom fotbollen. Idag spelar Zara med den norska storklubben Stæbeck.

– Utan fotbollen på Sannarpsgymnasiet hade jag inte varit där jag är idag. Jag är evigt tacksam att jag fått den individuella hjälpen och feedbacken från mina tränare på skolan, säger Zara.

Många elever vill gå NIU, men tyvärr är NIU-platserna begränsade till ett antal som fotbollsförbundet har bestämt. Men det bästa av allt är att ifall man inte går NIU kan man alltid gå LIU. Samma tränare, samma upplägg, men med två pass i veckan i stället för tre.

Tack alla nior för att ni kom! Vi ses i höst!

fotboll-niu5

fotboll-niu1 fotboll-niu2

Zara Jönsson
Zara Jönsson

fotboll-niu4

 

 

Previous Story

FN-rollspelet ger kunskap på många plan

Next Story

God jul och gott nytt år!

Latest from Idrott