Felicia Bengtsson siktar mot en proffskarriär i cykling

/

På torsdag reser cyklisten Felicia Bengtsson till sitt nya stall Watersley R + D Cycling Team i Nederländska Sittard. Där är det träningsläger, tester och teambuilding som gäller för henne och de andra tjejerna i teamet. Teamet består av talangfulla cyklister från flera olika länder och har syftet att alla ska utvecklas till cyklister på proffsnivå. ”Vi får se hur långt det räcker”, säger Felicia.

Felicia Bengtsson, NA19A, har tidigare tävlat både EM och VM, och ingått i det danska teamet Rytger, men då som junior. Nu tar hon klivet upp i U23 och byter stall till Nederländska Watersley R + D Cycling Team. I klassen U23 är hon nu yngst och det finns flera duktiga landslagscyklister som är äldre och mer rutinerade. Men Felicia har ändå hopp om att bli uttagen till EM och VM senare i år.

– Det beror på hur jag presterar under våren, säger Felicia.

I juni tar Felicia studenten och i sin satsning mot att bli proffscyklist flyttar hon då till Nederländerna och till sitt nya team. Felicia kommer bo på teamets anläggning och träna tillsammans med sina lagkompisar, som alla har samma ambition.

– Vi kommer köra tillsammans och hjälpa varandra, säger Felicia som redan känner några av teamets medlemmar.

Watersley R + D Cycling Team är ett utvecklingslag där syftet är att alla ska nå Continental- och World Tournivå, det vill säga proffsnivå.

– Om man ska bli något inom cykling måste man ha ett team, säger Felicia som kommer att satsa helhjärtat på sin sport åtminstone under 2022.

Men än är det Sannarpsgymnasiet som gäller för Felicia. Att kombinera skola med elitidrottssatsning tycker hon har fungerat bra, med lärare och rektorer som hjälper henne att lösa undervisningen på ett flexibelt sätt när hon är borta på läger och tävlingar. Just nu är smittspridningen i klassen hög och Felicia vill inte riskera sin resa. Därför följer hon för tillfället undervisningen hemifrån, med hjälp av kompisar som kopplar upp henne så att hon kan följa lektionerna hemifrån.

– Jag hör från andra cyklister, som går på andra skolor, att de inte ens får ledigt för EM och VM. Men på Sannarp har det aldrig varit några problem, säger Felicia som också själv tar stort ansvar för sin skolgång.

– Ja, jag är ganska disciplinerad, säger Felicia.

På torsdag bär det alltså av till Nederländerna och Watersley R + D Cycling Team. Förutom träning, tester och teambuilding står också fotografering i nya lagkläder på schemat. Men till dess får vi hålla tillgodo med Felicia i gamla teamets kläder.

Stort lycka till, Felicia!

.

Felicia går naturvetenskapsprogrammet i kombination med idrottsutbildningen Crosstraining. I sin satsning har hon på Crosstrainingen haft ett individuellt upplägg i samarbete med tränaren Klas Johansson. ”Det är skönt att slippa ha all träning på kvällen”, säger Felicia.

MicrosoftTeams-image (20)

Vi möts över Teams. Vi tar inga risker när smittspridningen är hög.
Vi möts över Teams. Vi tar inga risker när smittspridningen är hög.
Previous Story

Bra verksamhet ger förnyad NIU-certifiering i handboll

Next Story

Rasism, sexism och homofobi - frågor som engagerar på värdegrundsdagen

Latest from Idrott