Bra verksamhet ger förnyad NIU-certifiering i handboll

/

Genom att snegla på de bästa i världen, ha ständig koll på utvecklingen inom sporten och alltid få goda resultat på utvärderingar har vi nu fått förnyad certifiering av Nationell Idrottsutbildning, NIU, i handboll. Med motiveringen att vi har en bra verksamhet och ett stabilt söktryck låter Svenska Handbollsförbundet oss behålla alla våra 36 platser. 

Tidigare har Svenska Handbollsförbundet signalerat att de ska dra ner på antalet platser på de Nationella Idrottsutbildningarna på gymnasieskolor runt om i Sverige. För att gå Nationell Idrottsutbildning krävs att spelaren håller en hög nivå. Med alltför många platser sjunker den nivån, något som Svenska Handbollsförbundet vill undvika.

Men med motiveringen att vi under en lång tid har uppvisat en bra verksamhet, med kompententa instruktörer och mycket goda resultat blir det inte några neddragningar hos oss, utan Sannarpsgymnasiet behåller sina 12 platser per år.

Instruktör Thomas Sivertsson är mycket glad över förbundets beslut.

– Vi har dels lång erfarenhet av att bedriva idrottsutbildningar, men det är också en kombination av allt. Våra spelare har god utveckling och hela skolan fungerar bra för en idrottare, säger Sivertsson om anledningen till att vi slipper neddragningar.

Även spelaren och eleven Tova Feuk är inne på samma spår.

– Lärarna är förstående och vi har jättebra instruktörer. Ja, det funkar helt enkelt bra med kombinationen skola och träning, säger Tova.

För att fortsätta hålla samma höga nivå studerar Sannarps instruktörer de allra bästa inom sporten. Till exempel har de kontakt med Norges damers förbundskapten.

– Vi ser hur de jobbar med fysträning och med fotarbete och överför det till våra spelare. Vi vill vara bäst på det allra senaste inom handbollen, säger Sivertsson.

Thomas Sivertsson
Thomas Sivertsson
Tova Feuk
Tova Feuk

Handboll-4

 

Handboll-1

Handboll-5

Previous Story

På besök på Kristinehedsgymnasiet

Next Story

Felicia Bengtsson siktar mot en proffskarriär i cykling

Latest from Allmänt