Rasism, sexism och homofobi – frågor som engagerar på värdegrundsdagen

//

Visste du att Halland är sämst i Sverige på jämställdhet? Det och mycket annat fick tvåorna på samhällsvetenskapsprogrammet lära sig av sina äldre skolkompisar när den årliga värdegrundsdagen arrangerades i torsdags. 

Eleverna i SA19E går sista året på samhällsvetenskapsprogrammets samhällsinriktning. De har under hösten studerat olika grunder till diskriminering i samhället, till exempel rasism, sexism och homofobi. Under torsdagen delade de med sig av sin kunskap till tvåor på samma program.

Treorna hade förberett olika workshops på temat. Till exempel fick tvåorna ta ställning i värderingsövningar, ”quizza” med Kahoot och diskutera i smågrupper.

Jättebra, tyckte tvåorna – dels för att det är viktiga frågor som de gärna vill få utrymme att diskutera, men också, självklart, för att de lär sig nya saker. Det var en nyhet för många att Halland är allra sämst i landet på att ta ut en jämställd föräldraledighet. Här är också lönegapet mellan kvinnor och män som allra störst. Något som väckte engagemang och vilja att förändra.

Tack alla fantastiska elever för en stimulerande dag!

Sannarpsgymnasiet är en certifierad FN-skola. Det innebära att vi ständigt arbetar med frågor som rör mänskliga rättigheter, både inom Sverige men också ur ett globalt perspektiv.

Värdegrundsdag Värdegrundsdag-2 Värdegrundsdag-3

Previous Story

Felicia Bengtsson siktar mot en proffskarriär i cykling

Next Story

Sannarp Europa - utbildning med minnen för livet

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!