Försiktiga förhoppningar inför studenten

Igår släppte beslutsfattarna alla Coronarestriktioner. I samband med detta intervjuades studentkommitténs ordförande Josefine Ekdahl av SVT-nyheter om hennes förhoppningar inför årets studentfirande.

De två senaste åren har vi levt med restriktioner som gjort det omöjligt att fira en traditionsenlig student. Nu öppnas det upp och hopp finns att årets avgångselever ska få uppleva ett studentfirande som är precis som vanligt.

Studentkommitténs ordförande Josefine Ekdahl i SA19E är förstås glad att restriktionerna släpper, men kan ändå känna en viss oro.

– Det känns superroligt att det blir så, men jag vågar inte riktigt hålla hoppet uppe. Man vet aldrig med restriktionerna, de kommer ju och går, säger Josefine till SVT:s reporter.

Studentkommittén anordnar tävlingar, fester och lekar för alla treor under avgångsåret. Hittills har de fått använda sin kreativitet för att komma på lekar som gör att eleverna inte blandas för mycket med varandra. Nu, äntligen, kan de planera för andra arrangemang.

– Vi planerar för till exempel brännboll med alla klasser, och kanske också hittar på något tillsammans med Kattegattsgymnasiet, säger Josefine.

Josefine upplever att många elever är lättade över att det ser ut som om studenttraditionerna kan återupptas.

– Vi får frågor varje dag om balen, studenten, och utspring, säger Josefine.

josefine1 josefine2 josefine3

 

Previous Story

Fotbollsspelare med sikte på målet

Next Story

Mira vågade åka till Madrid - och vann ett nytt självförtroende

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns