Mariette Lindstein berättar om dramatiska år som sektmedlem

/////

Varför går man med i en sekt? I förra veckan besökte författaren Mariette Lindstein oss för att berätta om sin resa från att upptas i Scientologerna till att frigöra sig därifrån. Hon beskriver hur det som först verkade vara en drömtillvaro på sektens huvudkvarter i USA förbyttes till en mardröm.  – Valen vi gör i ungdomsåren är viktigare än vi tror, säger Mariette till åhörarna i vår fullsatta aula Galaxen.

Mariette är författare och skriver skönlitterära böcker om sina upplevelser i Scientologerna och sin dramatiska flykt därifrån. Hon och de andra medlemmarna levde helt isolerade och visste inte något av vad som hände utanför det höga stängslet med sylvassa taggar. Den manipulativa ledaren för sekten sa att staketet var för att de inte ville ha inbrott, när anledningen i själva verket var för att inte kyrkans medlemmar skulle kunna rymma.

– Hör man något tillräckligt många gånger så tror man till slut på det, säger Mariette.

Mariette berättar om angivarsystem och löften om att världen skulle räddas. Successivt började trots allt Mariette tveka på ledaren och hans avsikter. Vändningen kom när våld blev inblandat för de som inte följde reglerna och trots att det tycktes omöjligt att rymma lyckades till slut Mariette göra det.

Hon tillbringade tjugo år av sitt liv tillsammans med sekten och det var inte helt lätt att återgå till det som betraktas som ett normalt liv. Upplevelserna i sekten och den dramatiska flykten kom så småningom i kapp Mariette och hon fick problem med mardrömmar och panikattacker. Lösningen för henne var att skriva om händelserna, vilket har resulterat i flertalet spänningsromaner.

– Att skriva blev som terapi för mig, säger Mariette.
Författarbesök Författarbesök2

Previous Story

NA19 besöker Chalmers och Universeum

Next Story

Inspirerande möten i Stockholm för NANAS-elever

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar