Inspirerande möten i Stockholm för NANAS-elever

/

I förra veckan tog treorna på NANAS tåget till Stockholm för att möta modiga spioner, riksdagspolitiker och hjärnforskaren Anders Hansen. De hann också med en tur i en ny stad i huvudstaden och köra ett rollspel i EU-nämnden. Och vem vet? Kanske får vi se några av dem på TV så småningom?

Tillsammans med lärarna Ulf Wallerman och Måns Andersson åkte eleverna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, till Stockholm för att göra flera olika studiebesök.

Eleverna bjöds på guidade turer i Sveriges riksdag och i den helt nya staden i huvudstaden – Norra Djurgårdsstaden. Under riksdagsbesöket fick de också en inspirerande träff med den halländska riksdagspolitikern Adnan Dibrana.

Adnan berättade om sina tankar kring hur viktig vår demokrati är och uppmuntrade till att engagera sig i till exempel ett ungdomsparti. Han berättade också om hur han ser på ett eventuellt NATO-medlemskap. Mötet med Adnan var intressant och väckte många tankar.

På riksdagshuset fick eleverna blicka in i kammaren och såg en spännande debatt om påskkravallerna. På samma debatt satt också en kolumnist från Aftonbladet vilket resulterade i att våra elever benämndes som ”en gymnasieklass som försökte se intresserade ut” i den artikel journalisten sedan skrev. Något som gjorde att även diskussionsämnet hur man kan vinkla artiklar kunde diskuteras, eftersom eleverna inte tyckte att de ”försökte”, utan faktiskt var, intresserade.

På Armémuseet fick de berättat för sig om Sveriges roll i Europa genom tiderna, samt en utställning om svenska kvinnliga spioner.

Dagarna avslutades med ett spontant möte på stan med den kända hjärnforskaren Anders Hansen. Anders Hansen spelade in till ett kommande TV-program där han intervjuade folk på stan och några av våra elever lät sig intervjuas. Vem vet? Kanske får vi se NANAS-eleverna på TV så småningom?
NANAS-Sthlm2 NANAS-Sthlm3 NANAS-Sthlm4 NANAS-Sthlm5 NANAS-Sthlm6 NANAS-Sthlm7 NANAS-Sthlm8 NANAS-Sthlm10 NANAS-Sthlm12 NANAS-Sthlm14 NANAS-Sthlm15
Previous Story

Mariette Lindstein berättar om dramatiska år som sektmedlem

Next Story

Albin Persson tackar Sannarps lärare för kunskaperna

Latest from Allmänt