Anja

Guld till Anja och Erik på bordtennis-SM!

/

I helgen spelade hela nio av våra elever på NIU-bordtennis SM i Karlskrona. Förhandsfavoriten Anja Händén, EK19A, klarade trycket och tog sitt sjunde SM-guld! Även Erik Linander, SA20A, fick kliva överst på pallen i dubbel. 

Anjas finalseger var med till synes stabila 3-0 i set, men setsifforna var jämnare. I tredje set var hennes motståndare Cajsa Stadler i ledning, men Anja vann fyra raka bollar och tog hem det tredje setet med 12-10.

– Jag försökte få in bollen på bordet och följa taktiken helt enkelt, säger Anja.

Inte nog med att Anja fixade sitt sjunde SM-guld, hon fick också ta emot ett stipendium i Ernst Bolldéns minne. Ett stipendium där pengarna ska gå till något bordtennisrelaterat.

Erik spelade dubbel tillsammans med Nicklas Westerberg från Eskilstuna. Trots att paret inte spelat tillsammans tidigare slutade det med seger direkt.

– Jättekul detta, jag är väldigt glad även om spelet kanske inte var jättebra om jag ska vara ärlig, men det räckte och det är skoj, säger Erik Linander om segern.

Det var en väldigt jämn final mot Daniel Gustafsson/Michael Azulay, Västers BTK/Mölndals BTK, som slutade med 3-2 i set.

Framtidslöftet Charlie Widing, EK19A, fick en tuff lottning på SM och åkte ut ganska tidigt. Tack vare goda resultat tidigare är han uttagen till att representera Sverige på Ungdoms-EM i Danmark i juli, och vi önskar honom stort lycka till.

– EM-uttagningen förtjänar han verkligen, säger tränare och NIU-instruktör Fredrik ”Figge” Håkansson.

För våra NIU-instruktörer ”Figge” och Ulf ”Tickan” Carlsson var hela SM:et en stor framgång, då flera av Halmstads Bordtennisklubbs spelare presterade på topp.

Stort grattis till alla!

Anja tar emot stipendiet till Erik Bolldéns minne.
Anja tar emot stipendiet till Erik Bolldéns minne.
Anja som segrare i para-SM.
Anja som segrare i para-SM.
Anja
Anja
Erik
Erik
Prisutdelning för Erik
Prisutdelning för Erik
Charlie
Charlie
Emil
Emil
Anja
Anja
Sofia
Sofia
Previous Story

Med en trupp av Sannarpselever vann HBK internationell fotbollsturnering

Next Story

Skolavslutning 2022!

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi