Årets FN-rollspel på SABET

//

Välklädda, vältaliga och väl förberedda. I förra veckan var dags för eleverna i tvåan på samhällsvetenskapsprogrammets beteendeinriktning att kliva in rollen som FN-delegater i FN-rollspelet. I FN:s Generalförsamling debatterade de sina länders åsikter om stora globala frågor.

Var står Turkiet i frågan om alla människors lika värde? Hur ser Kina på hur vi ska lösa energikrisen? Och hur vill Italien jobba mot ett mer hållbart mode? Det var några av de frågor som diskuterades när eleverna i SA21A, B, C och D tog sig an roller som FN-delegater från 34 olika länder. Andra ämnen som också engagerade i tvådagars-rollspelet var cyberattacker, kriget i Ukraina, frågor kring HBTQ+-rättigheter och energifrågan.

Fantastiskt duktiga elever debatterade, argumenterade och voterade med både inlevelse och stor omvärldskunskap. Bra jobbat!

Previous Story

Meriterade kanotisten Ludvig Nordberg satsar mot mästerskap

Next Story

BF21 lyser upp Nolltrefem

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns