BF21 lyser upp Nolltrefem

/

Modiga elever i BF21 gjorde strålande redovisningar på Nolltrefem i tisdags. Inför den stora publiken visade de upp arbetet de gjort under läsåret i projektet Om jag kände dig bättre.

Är det enklare att träffa nya kompisar när man är yngre? Vad betyder ensamhet för dig? Om du hade bott kvar i Syrien, hade du då hållit kontakt med dina barndomsvänner? Vad gillar du att göra på fritiden? Frågorna ställer eleverna i BF21 och Kattegatts språkintroduktion varandra. De har i olika kreativa grupper närmat sig varandra i integrationsprojektet Om jag kände dig bättre.

Projektet startade under höstterminen med aktiviteter som padel och besök på Prison Island. Under våren har eleverna träffats en gång i veckan på kulturhuset Nolltrefem och arbetat i fem grupper – skapande, podd, teater, film och musik. Genom dessa kulturformer visar eleverna både hur ensamhet kan kännas och vad vänskap är.

Under redovisningen berättade eleverna vad de har lärt sig under projektet, vad de kommit fram till under samtal med varandra och vad de har skapat. De hundratalet människor i publiken fick höra smakprov på poddar, se masker som skapandegruppen gjort, lära sig om teaterövningar, se filmgruppens film och en inblick i hur man redigerar musik.

Sist bjöds publiken på ett fantastiskt uppträdande där grupperna visade sitt samarbete på scenen på tema känslor.

Efteråt bjöds alla på mingel med bulle och bubbel.

Projektet har varit både mer lärorikt och roligare än vad flera av eleverna först trodde. Eleverna har verkligen utmanat sig själva i de olika kulturformerna och vuxit som människor.

– Extra roligt har varit att lära sig göra poddar och också att lära känna nya människor, säger en av BF-eleverna.

Läs mer om projektet i ett tidigare inlägg.

Previous Story

Årets FN-rollspel på SABET

Next Story

NANAS-treorna intar Stockholm

Latest from Allmänt