Alex Hall är utsedd till årets forward på galan Allsvenskans stora pris

//

Vinnare av den allsvenska skytteligan och utsedd till årets forward! NIU-fotbollsspelaren Alex Hall i SA21B prisas efter sin supersäsong i både HBK:s U19-lag och i landslagströjan. Nästa år tar han steget upp i A-laget och hoppas att det kan leda till en allsvensk debut under säsongen.

16 mål på 17 matcher var Alex Halls resultat när fotbollssäsongen summerades. Med det kan han titulera sig årets skyttekung i den allsvenska U19-serien. Under galan Allsvenskans Stora Pris i Stockholm den 14 november fick Alex också ta emot priset som årets forward.

Nyckeln till framgången är disciplin, noggrannhet och hårt arbete. Med envishet och hängivenhet till sporten har Alex inte nöjt sig med klubb- och NIU-träning, utan tränar också själv.

– Jag har övat på egenskaper som en anfallare ska ha, som styrka, snabbhet och avslut, säger Alex.

För att bli utsedd till årets spelare har man visat mognad och ledaregenskaper, något Alex tycker att han har utvecklat under den senaste säsongen.

– Jag har vågat ta för mig mer nu än när jag var yngre, och vågat visa mer vem jag är och vill vara på planen, säger Alex.

Alex började sin karriär i Alet, men sedan 8 års ålder har han tillhört HBK. Han upptäckte tidigt att han hade lätt att hitta mål och har alltid varit den som gjort många mål.

– Det är svårt att träna på att ha ”sinne för mål”. Det är något jag haft turen att ha talang för, säger Alex.

Alex har förstås drömmar om att spela i någon av de stora ligorna och allra helst i Barcelona. Hittills är det några utlandsklubbar som har visat intresse. Men först och främst är det A-lagstruppen i HBK som gäller och att ta sig an den kommande säsongens mål, då han hoppas på att kunna göra allsvensk debut.

Stort lycka till önskar vi dig, Alex!

Juryns motivering till utmärkelsen årets forward:

”Alex Hall är en spelare som arbetar väldigt hårt för att bli en ännu bättre fotbollsspelare och som också är oerhört noggrann i varje detalj i träning och match. Alex som forward har också fått fin utdelning av sitt hårda arbete och utveckling i form av mål där han svarat för 16 mål på 17 matcher i P19-Allsvenskan och därmed delade skytteligasegern i serien. Dessutom har han under 2023 blivit utsett till turneringens spelare i en cup i Ruurlo-Nederländerna och även hunnit med att skriva A-lagskontrakt och ingår i HBK:s A-trupp från januari 2024.”

Previous Story

SA22A är ministrar för en dag

Next Story

SM-silver till Emil! Nu väntar Nordiska Mästerskapen

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!