SM-silver till Emil! Nu väntar Nordiska Mästerskapen

//

Trots att Emil Wannems huvudsakliga fokus under SM-dagarna i Göteborg i förra veckan var att toppa formen till de kommande Nordiska Mästerskapen tog simmaren i NA22A silver på 50 meter fjäril. Med tiden 24,50 sekunder skrev han in sig i historieböckerna som topp tio bland 17-åringar någonsin på distansen.

På vägen mot sitt första landslagsuppdrag passade Emil på att ta en individuell medalj på SM. Som 17-åring bland de som kan vara upp till två år äldre än honom var det inget han hade räknat med.

– Det var oväntat, men jätteroligt!, säger Emil.

Rekordtiden tycker Emil är ett bra kvitto på att många delar har stämt under en längre tid.

– Jag har tränat bra, återhämtat mig bra, sovit bra och haft bra stöd både hemifrån och av kompisar, säger Emil om sin uppladdning.

Med bara ett par dagar sedan SM väntar nu Nordiska Mästerskapen i estländska Tartu den 1 till 3 december. Med finfina tider under sommaren och hösten tog Emil en plats i juniorlandslaget redan innan SM-medaljen. I NM ska han representera Sverige på distanserna 50 och 100 meter fjäril.

I framtiden vill Emil fortsätta träna mot eliten och drömmer om en plats även i seniorlandslaget så småningom.

– Jag skulle vilja plugga på college och simma i USA efter gymnasiet. Eller i Stockholm. Jag vill träna där de bästa är, säger Emil.

Nu hoppas vi förstås att formen håller i sig under NM och önskar Emil stort lycka till!

På Sannarpsgymnasiet går Emil naturvetenskapsprogrammet tillsammans med den Nationella Idrottsutbildningen, NIU, i simning. Ett bra sätt att få in träning mot elit, samtidigt som man får en bra utbildning.

Satsar du på din idrott och vill gå NIU? Sök senaste 1 december! Här kan du hitta länkar till de olika ansökningsformulären.

Previous Story

Alex Hall är utsedd till årets forward på galan Allsvenskans stora pris

Next Story

AI - morgondagens hot eller dagens möjlighet.

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!