AI – morgondagens hot eller dagens möjlighet.

Igår gästade biträdande professor Pontus Wärnestål Sannarpsgymnasiet. Han gav sitt perspektiv på AI-teknologin samt diskuterade dess hot och möjligheter.

Pontus Wärnestål arbetar dels på Högskolan i Halmstad och är också design- och innovationschef på företaget Eghed, som sysslar med AI och datatekniska lösningar för företag. För åhörarna berättade han om AI som en hjälpande hand till mänskligheten. Han poängterade att vi alla kommer i kontakt med AI i vår vardag genom till exempel vad som kommer upp i våra flöden på sociala medier och med hur vår mejlkorg sorterar ut skräpposten.

En del kan oroas över att AI kommer ”ta över” men Wärnestål menar att mänsklig kontakt alltid kommer att behövas. AI gör en prediktion medan mänskligheten behöver bedöma om antagandet stämmer och rätta till felaktigheter.

Dock kan Pontus Wärnestål känna en oro över att AI-teknologin i dagsläget inte alls är reglerad, till skillnad från annan teknologi som telekommunikation, kärnkraft och flygsäkerhet, och menar att det borde ha gjorts ”igår”.

Föreläsningen avslutades med frågestund och många funderingar hade väckts hos åhörarna.

Previous Story

SM-silver till Emil! Nu väntar Nordiska Mästerskapen

Next Story

Lagspelaren Thea Staffansson satsar mot toppen

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!