Samhällsvetarna hittar lösningar på utmaningarna vi står inför

//

I fredags startade projektet Generation F tillsammans med den ideella organisationen Förebildarna för treorna på samhällsvetenskapsprogrammets beteendeinriktning. I åtta veckor ska eleverna utmanas att bli mer aktiva i samhällsutvecklingen.

Från klockan tio till sen eftermiddag blev eleverna i SA21A, B, C och D i fredags inspirerade och utmanade av Julia, Erika och Clara från Förebildarna.

– Vi ska hitta lösningar på problem i verkligheten, berättar Kasper.

– Det kan handla om hur vi kommer tillrätta med allt från miljöproblem till stillasittande, säger Felix.

Först och främst gällde det att identifiera problem och utmaningar som finns i samhället. Eleverna arbetade i grupper och ”brain-stormade”.

– Med tanke på att det finns många äldre som sitter ensamma, funderar vi på hur man skulle kunna ordna en mötesplats där man kan träffas över generationsgränser, säger Tova.

Andra exempel som eleverna tycker borde belysas mer är segregation, ojämlik skola, psykisk ohälsa och påverkan av sociala medier.

Eleverna ska bestämma målgrupp för sitt projekt och därefter välja form att framföra sitt budskap, för att på bästa sätt nå ut till just den målgruppen. De ombads tänka ut om de kanske ska göra film, organisera bingo, framföra teater, hålla föreläsning…ja, redovisningsformerna var helt öppna och det ska bli spännande att se vad alla idéer mynnar ut i.

Sannarpsgymnasiet är först ut i Halland att delta i projektet Generation F. Det genomförs i ämnet kommunikation och pedagogiskt ledarskap som undervisas av gymnasielärarna Marcus, Philip och Maria. Generation F är ett utbildningsprogram som utgår från de globala målen och har social hållbarhet i fokus. Under projektets åtta veckor kommer eleverna guidas av sina lärare tillsammans med Julia, Erika och Clara från Förebildarna.

Previous Story

Hilda och Medina tar skolans teori till verklighet

Next Story

Nova om London: "Det bästa jag gjort!"

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!