Magdalena Andersson besöker Sannarpsgymnasiet

Ingen ville missa Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson när hon besökte Sannarpsgymnasiet! På sin turné inför EU-valet stannade hon till på vår fina skola, träffade elever och talade om vikten av att hålla ihop inom EU. Med sig hade hon Socialdemokraternas fjärdenamn på listan till Europaparlamentet, Adnan Dibrani, och Stefan Pålsson som är kommunstyrelsens ordförande i Halmstads Kommun.

Punktligt klev Magdalena Andersson av turnébussen utanför Sannarpsgymnasiet. Då hade många av våra elever samlats vid entrén för att få en skymt av, och kanske ta en selfie tillsammans med, Sveriges före detta statsminister. Och visst ställde Magdalena Andersson upp på både selfies och handskakningar med den stora skaran elever.

När Magdalena Andersson väl hade tagit sig fram genom beundrarskaran mötte hon först våra årskurs 3-elever på samhällsvetenskapsprogrammets samhällsinriktning och därefter treorna på vård- och omsorgsprogrammet. Besöket avslutades på fotbollsplanerna utanför skolan där hon träffade elever och instruktörer på den Nationella Idrottsutbildningen, NIU, i fotboll. Med eleverna pratade Magdalena Andersson om vikten av att vi håller ihop inom EU, nödvändiga samarbeten och styrkan i att Europa hörs som en röst i världen.

– Alla länder i EU ska bidra till att sänka klimatutsläppen, för det spelar stor roll om det är 500 miljoner européer som gör det eller om det är 10 miljoner svenskar som gör det, säger Magdalena Andersson.

Hon pratade också om gängkriminaliteten som en samarbetsfråga inom EU, eftersom många av gängen opererar i flera länder.

När eleverna fick chans att ställa frågor till Magdalena Andersson fick hon bland annat svara på vilka de tre största anledningarna är till att vara kvar i EU.

– Det är en trygg hamn i en osäker värld, säger Magdalena Andersson ock syftar bland annat på kriget i Ukraina. Andra anledningar är fördelen med att Europa tillsammans är en stor ekonomi och samarbeten kring klimatpolitiken.

En annan fråga gällde vården.

– Hur tänker ni kring frågan hur fler ska vilja arbeta inom vården och orka stanna kvar där?

– Det här är en fråga som hela vårdsektorn behöver ta sig en rejäl funderarare på, hur man ska kunna rekrytera alla de som man behöver, säger Magdalena Andersson och menar att kanske behöver allt förändras i grundstrukturen för att skapa mer balans med andra yrken där det finns en del som kan jobba hemifrån.

Magdalena Andersson pratade också om betydelsen av att gå och rösta, och berättade om hur hennes eget engagemang för politik väcktes under gymnasietiden.

– Jag ville förändra världen! Eller i varje fall göra det jag kunde för att förändra världen, säger Magdalena Andersson.

Previous Story

Kriminaltekniker på en brottsplats - så examineras du i kursen kriminologi

Next Story

Student 2024! Vård- och omsorgsprogrammet i backspegeln

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!